…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
 • reddit
 • facebook

Ha folyton a design magazinok lapjait bújod, hogy újabbnál újabb dekorációs ötleteket meríts, de sosincs időd a megvalósításunkra, akkor nézd meg ezt a néhány könnyen megvalósítható dekorációs tippet. Legjobb, hogy az ötleteket ötvözni is lehet!

Amit legelőször meglátunk egy konyhában, az a fal – lévén nagy felületű. Ráadásul a konyhában lévő falakra nem helyeznek nagy hangsúlyt a magazinok sem.

Első lépésben nézd meg, hogy a konyhádban milyenek a falak. Ha unalmasnak, esetleg idejétmúltnak tartod őket, akkor itt ideje változtatni!

 1. A tervezők fegyvere: a szín

  Konyha dekoraciós ötletek

  A színnel való operálás az egyik leggyorsabb és legolcsóbb módja egy helyiség dekorálásának. Három szín kombinálásra érdemes odafigyelni és megfelelően választani:
  – az első szín – melyen legnehezebb változtatni (valószínűleg a konyhaszekrény ajtói lesznek ilyen színűek) – ezt a színt érdemes megtartani
  második szín – valami semleges szín, mely az első színnel jól harmonizál
  harmadik szín – egy erős és váratlan szín legyen, mely azért szintén összeillik az előzőekkel. Ezt a színt kisebb felületekre érdemes használni és kiegészíteni néhány berendezési tárggyal: vázákkal, székekkel, képekkel, esetleg fogantyúkkal.

  Mindenképpen javasoljuk a három színt egymás mellé tenni és nem csak a képzelőerőre bízni a végeredményt.

 2. Legyen egy fókuszpont

  Konyha dekorációs ötletek

  Próbáljunk úgy tekinteni a konyhára, mintha először látnánk – vagyis egy hozzánk látogató szemével. Mik azok a dolgok, melyeket először észreveszel a konyhába belépve? Tetszenek-e azok és ha nem, mit látnál helyettük szívesen? Legyen az az új fókuszpont! Az új falat pedig dekorálhatod az előző pontban a harmadik – erős színnel, egy új falmatricával vagy mintás tapétával. Nem kell megijedni az erős színektől, csak egy falad lesz ilyen.

 3. Új trend: nyitott polcok

  Konyha dekorációs ötletek: nyitott polcokHa már megvan a konyhád színpalettája és fókuszpontja, ideje, hogy egy új réteget adj hozzá. Ilyen lehet egy új trend, a nyitott polcozás, zárt felső szekrény nélküli konyha. A nyitott polc kissé megnyitja a teret, azonban jobban oda kell figyelni a nem összeillő poharak és eszközök tárolására.Mielőtt azonban szétszednéd a konyhádat: a jelenlegi szekrényeket érdemes lehet megtartani és új polcozást kialakítani – akár az újonnan dekorált falon. Ide kerülhetnek a stílusos és egymással összeillő konyhafelszerelések. A polcozást led-világítással is ki lehet egészíteni a még nagyobb hatás érdekében.

 4. Készíts egy fotógalériát!

  Konyha dekorálási ötletek - fotók

  A konyhában tükröződhet a saját személyiséged. Mivel lehetne az jobban kifejezni, mint egy saját készítésű fotógalériával?

  Gyűjts össze olyan képeket, melyeket szeretnél használni, majd ezekhez és a konyha stílusához illő keretezést válassz. Lehetnek sima képkeretek, kartonból készült képkeretek, edények, kosarak, antik tárgyak, tükrök.

  Az elrendezésüknél figyelj arra, hogy először állítsd össze a képeket a megfelelő sorrendben a padlón, míg a tökéleted kompozíciót meg nem kapod és csak ezután tedd fel őket a falra.

 5. Szabd személyre a konyhádat egy tábla matricával!

  Konyha dekorálási tippek: tábla matrica

  A tábla matrica remekül variálható és olcsó megoldás lehet, a fekete és fehér szinte minden más színnel kombinálható, de akár zöld színűt is be tudsz szerezni – ha az jobban illik az összképbe.

  Ha kevés a helyed, akár a felső szekrényre is rá lehet tenni. Ezekre aztán menü, bevásárló lista, receptek, gyerekrajzok is kerülhetnek. És persze ne feledkezzünk el a rétegekről: nyitott polc, bortartó vagy fűszertartó remekül kiegészíti a táblát.

 

Forrás: Freshome

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.