…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Ha a fogkefét már bepakoltuk, nem kell már túl sok minden, elég ha pénz van nálunk! Na jó, ez kissé sarkított vélemény az utazás előtti készülődésről, valójában nem árt átnézni, hogy útlevél, zöldkártya vannak-e és valószínűleg néhány hasznos holmit sem árt összekészíteni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, olyan cuccokat szedtünk össze, melyek kényelmünket szolgálják.

utazo_tarca2Az iratoknak érdemes lenne egy külön listát írni, személyi okmányok, útlevél, esetleg autó, netán kutya útlevele. Ezen kívül szállásfoglalásról kinyomtatott lapok, útikönyv, térkép, valuta, bankkártyák. Ezeket nem árt egy helyen tudni, hogy ne kelljen folyton keresgélni őket, például egy irattartó tárcában remekül megférnek. Kártyáknak sima vagy vízálló tokot is tudunk ajánlani, különösen ha raftingolni megyünk. Ha valaki szeret naplót vezetni – hiszen annyi mindent elfelejtünk – ahhoz ajánljuk a mini smiley naplót, mely kevés helyet foglal.

telefon_tarto_10Ha autóval utazunk, akkor jól jöhet egy autós telefontöltő, hogy ne legyél elérhetetlen, figyelem, külföldön jobban merülnek a telefonok a sok hálózatkeresgélés miatt. Szintén a telefon elhelyezését segíti a nanopad, remekül megtapad rajta, nem csúszkál a kanyarban. Ha navigációként telefont használunk, egy csipeszes univerzális tartóban remekül szem előtt lesz az útvonal. Egy termoszos bögrének szintén nagyon örülni fog a sofőr, hiszen míg mások alszanak, beszélgetnek, addig neki a forgalomra kell figyelnie. Egy jó hideg vagy meleg kávét, teát érdemes bekészíteni utazás előtt, sokáig meg fog maradni a hőmérséklete és a volán mellett sem szunyókálunk.

CREE ledes elemlámpaEgyesek nem csak a tengerparton szeretne sütkérezni, hanem aktívabb nyaralásra vágynak. Nekik ajánljuk a kis helyen elférő törülközőt (ez egyébként repülős utazás során is megfontolandó). Előnye a nagy nedvszívóképessége, képes nagy felületű lenni, miközben kicsi. Szintén kis helyen elfér, ám annál erősebben képes világítani a CREE leddel felszerelt elemlámpa. A hátizsákot sem érdemes otthon felejteni, mely túrázáshoz, városnézéshez is jól jön.

halszem optika

Érdemes egy kis időt szánnunk a fényképezőgépre is. Lencsetisztító tollat pakoljon be, aki hajlamos összekoszolni az objektívet. Ha pedig szeretnénk kicsit felturbózni a telefon objektívjét, szerezzünk be hozzá halszem optikát és makró vagy széles látószögű előtétet, ezekkel sokkal egyszerűbb várost vagy épp közeli virágokat fotózni. Ha időközben áttöltenénk gépre a fényképeket, akkor kártyaolvasót vigyünk magunkkal. Aki tablettel szokott fényképezni, azoknak ajánljuk, vigyenek tokot a táblagépre!

memoria_szivacsos_nyakparna_3Van még persze néhány hasznos holmi: memóriaszivacsos nyakpárna notórius alvóknak! Mert vannak, akik minden körülmények között elalszanak, de aztán fájó nyakkal ébrednek –  nem is beszélve a rossz alvókról… Egy fülhallgató pedig sok helyen használható: tengerparton, kocsiban, buszon, repülőn, váróteremben. A dugóhúzós kulcstartó pedig egyszerűen zseniális: nem kell külön észben tartani, van-e valakinél bornyitó, mivel egy perc alatt összerakható a kulcstartóból. A szomjas barátaink pedig le lesznek nyűgözve.

És ha az utolsó tételt is kipipáltuk a listán, indulhatunk bátran nyaralni, eszünkbe ne jusson azon sopánkodni, mennyi minden maradt otthon! A nyaraláson “koncentráljunk” a pihenésre és a szórakozásra!

nyaralás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.