…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Létezik néhány apró ötlet, amit karácsony után sokan megfogadunk, hogy jövőre ezt már másképp fogjuk csinálni, de aztán újra eljön a karácsony – rettentő váratlanul – és megint ott vagyunk, ahol előző évben. Nézzük is, milyen tanácsokat érdemes megfogadni Karácsonyra készülve!

1. Állítsunk be egy költséghatárt! Akár fejenként is… Sokan mondanák, hogy ez egy önző dolog, pedig nem. Mindenkinek végesek a havi költései – vagyis legtöbbünknek – így kénytelenek vagyunk abból gazdálkodni. Másrészt a Karácsony nem arról szól, hogy iszonyat sok pénzt elköltsünk, hanem arról, hogy minden barátunknak és családtagunknak olyan dolgokat válogassunk, melyek személyesek vagy tudjuk, hogy nagyon örülni fog neki, vagy persze poénosak. És ettől lesz igazán bensőséges az ünnep.

2. Készíts listát! És persze jó, ha a lista a tárcádban lapul, hiszen bármikor jöhet az isteni ötlet, melyre egy óra múlva már nem biztos, hogy emlékezni fogsz. A másik előnye, hogy ennek segítségével a költséghatárt is jól be lehet lőni. A listát érdemes néhányszor átfutni, biztos mindenki rajta van-e. Ja, a listát tedd olyan helyre, ahol nem kutatja ki a párod vagy a gyerekek!

3. Az akciók és a leárazások a barátaid! Sokszor lehet ilyenkor nagyon jó cuccokhoz jutni, de karácsony előtt sajnos nem túl gyakoriak. Karácsony után persze van belőlük bőven, de hát kinek kell már olyankor! Arra is érdemes figyelni, hogy valódi akció legyen, ne az a fajta, hogy először megemelik az árát duplájára és utána engednek belőle 50%-ot.

4. Kezd el az ajándékötletek gyűjtögetését időben és a beszerzést se halogasd utolsó napokra! Karácsony előtt nagyon sokan vannak a boltokban, sokszor a legjobb ár/érték arányú cuccok addigra már el is fogynak és jó, ha tudod, hogy sok bolt nem is feltétlenül rendel után ezekből a termékekből azonnal.

5. Vásárolj online! Ezzel elkerülheted a felesleges tolongást és sorban állást. Személyes átvételkor persze így is belefuthatsz kisebb tömegbe, de korántsem akkorába, mint a hagyományos boltokban. A futáros kiszállításnak megvan az a további előnye, hogy nem kell a karácsony előtti dugókban tölteni hasznos óráidat és parkolóhelyeket vadászni. A legtöbb webshop ráadásul a leírásban több ismertetőt és képet nyújt a termékről, mint amennyit egy bolti dolgozó tudna adni 3 másik vásárló előtt kutyafuttában.

A legjobb karácsonyi ajándék ötletek nem jönnek egyből, de a webáruházak erre is kiváló felületet biztosítanak: otthonról, kényelmesen egy tea mellett nézelődhetsz a kínálatukból vagy akár munkahelyeden ebédszünetben is böngészhetsz. Néhány inspiráló ötletet mi is próbáltunk összeállítani 2014 karácsonyára!

Kapcsolódó termékek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.