…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Sokan teszik fel mostanában ezt a kérdést: kézzel készítsek ajándékot vagy inkább vásároljak valamit?

Erre a kérdésre nehéz egzakt választ adni, de véleményünk persze nekünk is van. Mondhatnánk, hogy ha szeretsz DIY dolgokat készíteni, akkor persze készíts mindenkinek valamit kézzel, annak úgyis örülni fog az ajándékozott.

Az ajándékozás azonban elviekben egy önzetlen dolog, vagyis mindenképpen vegyük figyelembe az ajándékozott személyiségét. Vannak olyanok, akik egyszerűen nem tudnak mit kezdeni egy kézzel kötött sállal vagy egy otthon varrt plüss figurával. Ők azok, akik kedvesen mosolyogva megköszönik ugyan az ajándékot, de utána otthon a fiók mélyén fog lapulni mély meg nem értettségben. Ezért pedig igazából nem érdemes rengeteg időt rászánni az ajándék elkészítésére. Ehelyett gondolkozzunk valami hasznosabb holmin, melyek hobbival vagy személyes igényekkel vágnak egybe!

Természetesen vannak olyanok is, akik minden fontos dolgot megvesznek magunknak, így ők a használati tárgyakat nem fogják annyira értékelni. Ők remek alanyai lehetnek a DIY ajándékoknak, hiszen látják a sok időt és energiát, amit egy-egy ajándéktárgy elkészítése igényelt. Náluk is érdemes persze válogatni, hogy valamiféle édesség, kötött holmi, natúr kozmetikum legyen az ajándék nemtől, kortól és érdeklődési területtől függően.

A legnehezebb olyanoknak ajándékozni, akik sem a kézzel készített, sem a vásárolt cuccoknak nem örülnek, mert megvan már mindenük. Az ő esetükben egyértelműen valami olyan újdonságot vagy design darabot választanánk ajándéknak, mellyel még biztosan nem rendelkezik. Léteznek bizony ilyen holmik is, nézz szét itt! Másik ötletünk egy tematikus ajándékkosár lenne, melyben egy témához kapcsolódó apróságokat gyűjtünk össze, például teázós, boros vagy akár telefonos kellékeket. Ezekre úgyis sokszor szükség van, ha még vannak is ilyenjei a célszemélynek, sokszor eltűnnek. Másrészt pedig ötletes és időt igényel a megfelelő darabok összeválogatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.