…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Írtunk már gyors ajándék csomagolási technikáról, kreatív karácsonyi ajándék burkolatokról és ötletes házi ajándékkísérőkről is, most olyan ajándék csomagolási ötleteket szeretnénk mutatni, melyeket születésnapi, névnapi és a beltartalomra utaló ajándékoknál is bevethetsz. Természetesen ezek a technikák jól alakíthatóak attól függően, milyen alapanyagokat találsz otthon és színekkel is remekül lehet variálni.

Ha születésnapra vagy névnapra csomagolnál, akkor használhatsz egy régi naptárlapot vagy nyomtathatsz is egyet. Ha bekarikázzuk a neves napot és egy kis megjegyzéssel látjuk el, akkor az ajándékkísérő szerepét is betölti a csomagolás:

szuletésnap-névnap-csomagolás

 

Szintén születésnapi – névnapi ajándékoknak ajánljuk a gyertyával díszített csomagolást. Ezeket újságból is kivághatjuk, de akár rajzolhatjuk is. Természetesen tortát és egyéb motívumokat is tehetünk mellé.

szuletesnapi-ajandek-csomagolas

Gyerekeknek mindig a vicces, játékos csomagolást érdemes választani, mint például ez az űrlényes doboz:

gyerekeknek-ajandek-csomagolas

Szintén gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek szól a “színezz ki” csomagolás, mely egyszerű fehér papírból és egy csomag zsírkrétából, filctollból vagy színes ceruzából áll. Utóbbiakat egyszerűen ragasszuk rá a fehér csomagolásra, a többi meg bízzuk az ajándékozottra!

szinezos-csomagolas-gyerekeknek

 

Ennél kisebb gyerekeknek – azaz babáknak kis cipővel vagy apróbb baba-holmikkal is felcicomázhatjuk a jellemzően pasztell-színű csomagolást.

babás ajándék csomagolás

 

Esküvőre – nászajándékba sokszor viszünk pénzt, amit egy villanykörtébe is gyömöszölhetünk, jópofa felirattal:

penz-csomagolas-villanykorte

 

Szintén az esküvői témánál maradva, a csomagolásból kis figurákat lehet kivágni, ezek például remekül mutatnak. Figyeljük a fiú karjában az ajándékkísérőt!

eskuvoi-naszajandek-csomagolas-otlet

Előfordul olyan is, hogy a célszemély ajándéka valamilyen tematikához kötődik. Ha például bringás ajándékot viszünk, akkor lehet neki bicikli díszítést készíteni. A kerekeket akár gombokkal is lehet helyettesíteni…

biciklis-ajandek-csomagolas

Ugyanezen elven autós ajándékra ragaszthatunk egy Kinder-tojásból kinyert játékot vagy megunt kisautót. Még hatásosabb az összkép, ha utat is ragasztunk alá (például maradék fekete tábla matricából):

autos-ajandek-csomagolas

 

Aki fotós témájú ajándékot csomagol, egy szép fekete-fehér képeslappal remekül fel tudja dobni az egyébként egyszerű csomagolását. Ezt a módszert album ajándékozása esetén is jól lehet használni, akár jól sikerült családi fotót is nyomtathatunk az elejére.

kepeslap-fotos-ajandek-csomagolas

Ezt a pitypangot fültisztító pálcikákból rakták össze, jó kis munka lehetett, de nagyon mutatós a végeredmény és igazi csajos díszítés:

pitypangos-csomagolas-diszites

Ha pedig a fentiek elkészítéséhez egy jó kis összecsukhatós asztalra és csomagolóanyag-tárolóra vágynál, akkor ez a kép-asztal remek ötlet. Összecsukva egy írható fekete tábla, kinyitva pedig jól használható asztalfelület. Természetesen bármely más hobbihoz is jól használható, megvalósítását csak ajánlani tudjuk!

asztal-csomagolo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.