…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Rengeteg szép díszt lehet kapni ma már karácsonyi vásárokban és a boltokban, amiket érdemes kiegészíteni néhány otthon készült, kreatív darabbal is. Ezek sokkal személyesebbé, meghittebbé teszik az ünnepet és az elkészítés folyamata is nagyon vidám tud lenni, jól összehozza a családot – és ugye a karácsonynak pont ez a célja.

Nézzünk is néhány ötletet, amivel fel tudjuk dobni a fészket!

Kezdjük a kinti környezettel. Az ajtóra tehetünk a már jól megszokott koszorú helyett vicces hóember alakú fenyőág-kompozíciót kis hóembersapkával. Mehet rá piros sál vagy akár répa is!

Hóember alakú ajtódísz

Mivel ilyenkor amúgy is nagyon hamar sötétedik, feldobhatjuk kinti tujáinkat, fenyőfáinkat 1-1 világító ledsorral, amik akár pisloghatnak is. Amit viszont még nem sok helyen láttunk, hogy lámpasorral világítják ki a járda szélét, pedig nagyon mutatós.

Járda kivilágítása lámpasorral

A benti díszekről se feledkezzünk meg! A hóspray nagyon hasznos kis szerkezet, régebbi díszeket varázsolhatunk vele újjá vagy az unalmasabb műanyag felületet is befújhatjuk, sőt akár a karácsonyfára is kerülhet belőle.

Hóspray díszítő

A karácsonyfára kerülő díszeket is készíthetjük, például megunt kötött holmikból. Egyszerűen csak bevonjuk a régi gömböt, jól elvarrjuk a tetején és mehetnek rá flitterek, gyöngyök, akár ragasztva is. Vállalkozóbb kedvűek akár köthetnek is – de ezt csak időmilliomosoknak ajánljuk.

Kötött fadísz

Szárított gyümölcsöket is bevethetünk: narancs, alma, citrom is jöhet. Fel kell őket szépen – nem túl vékonyan – szeletelni és szárítani. Utána már csak fel kell fűznünk őket.

Szárított gyümölcsök

A karácsonyfára feltehetjük a gyerekek régi, megunt apró játékait is, barkácsáruházakban kapható kampókkal felszerelve, kicsit átfestve vagy csillámporral díszítve.

Játékokból készült díszek

Kisebb-nagyobb faágakat felhasználva pedig nagyon mutatós kis karácsonyfákat tudunk összeállítani. Ehhez előbb el kell menni a gyerekekkel egy faág-gyűjtő túrára, amit egyébként nagyon fognak élvezni. A kis fákat persze kedvünkre mintázhatjuk.

Fából készült karácsonyfa

És végezetül egy szintén szokatlan módszer. Biztos minden háztartásban előfordulnak CD lemezek, amikkel már nincs mit kezdeni. Feltördelve kreatív boltban kapható vagy megunt díszekre ragasztva jópofa kis diszkógömböket kapunk.

CD-ből készült díszek

Ha a karácsonyi ajándékok csomagolását is kreatívan oldanád meg, nézd meg ezt a bejegyzésünket is!

Ajánlatunk webáruházunkból:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.