…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Mindenki számára ismerős az érzés: egy nagy eső után az esernyőnk iszonyúan vizes lesz. Ekkor jön a rázogatás, ettől persze valamekkora mennyiségű víztől megszabadulunk, de attól még tök vizes. Nem kis feladat a vizes esernyővel hazaközlekedni, ahol aztán meg is kell szárítani az ernyőt.

Egy kínai kutatócsapat ezt a problémát levegő fújásával igyekszik megoldani. Adott egy bot, melynek nyelében akkumulátor lakik, felső részében pedig egy kisebb motor, ami levegőt hivatott fölénk fújni így térítve jobb útra az esőcseppeket.

levegő esernyő koncepció

 

A jedibot egyelőre még a tervezés fázisában van, a gyártást 2015-ben tervezik elindítani, 2015-re akár karácsonyi ajándékként is gondolhatunk rá. Három különböző méretű modellel terveznek megjelenni, a legnagyobb akkumulátora is maximum fél óráig bírja: ennyi időnk van arra, hogy menedéket, illetve elektromos dugaljat találjunk.

Nagy előnye a fenti szárítási-problematikán felül, hogy nem szúrjuk ki vele a szembejövő gyalogosok szemét. Hátránya viszont, hogy akinek nincs ilyen szerkentyűje, az egy levegős esernyővel felszerelt szembejövőtől a szokásosnál nagyobb adag esőt is kaphat.

levego_esernyo-dizajn

Alább pedig egy bemutató videó a különös ernyőről:

További kütyüket, illetve érdekes ajándék ötleteket itt találsz:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.