…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Tegnap Berlinben mutatta be a Samsung az új okosóráját, amivel megelőzte nagy riválisát, az Apple-t. A készülék neve a Galaxy Gear lett és 299 dolláros bevezető áron kínálja majd szeptember 25-től. Mit tud ez a telefon mellé szánt kiegészítő? Hívásokat lehet rajta intézni, fotózni lehet vele és netezésre is alkalmas.

 

De nézzük meg bővebben, mit tud az óra…

A karóra 1,63 collos (4 cm) kijelzővel rendelkezik és 1,9 MP kamera van beépítve. A súlya 74 gramm, ultravékony kijelzővel lesz felszerelve az OLED-technológiának köszönhetően és hat színben lesz megvásárolható. A készülék folyamatos bluetooth kapcsolatban áll a telefonnal, így szinkronizálja magát az Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal és táblagépekkel. 4 GB belső memóriával rendelkezik a Samsung okosórája, és 512 MB a RAM-memória. A beépített hangszórónak és a hangvezérlésnek köszönhetően a felhasználók hívásokat tudnak lebonyolítani, üzenetet tudnak küldeni, vagy az időjárást ellenőrizhetik anélkül, hogy elő kellene venniük okostelefonjukat.

Az óra külsőre egy 90-es évek végi digitális órának néz ki. A fémkeretes, gumiszíjas kivitelezést egyedül az AMOLED kijelző és a szíjba épített kamera teszi egyedivé. A készülék segítségével a telefonra érkezett figyelmeztetések, üzenetek, email-ek a kis érintőkijelzőn azonnal olvashatók, böngészhetünk a hívásnaplóban vagy az SMS-ek között, a beépített kamerával pedig könnyen és gyorsan képeket, illetve videókat rögzíthetünk.

Egyértelműen a Knight Rider világát idézi a csatba épített mikrofon és hangszóró, amivel hívást is fogadhatunk. Az órába épített giroszkóp is komoly szerepet kap.

Galaxy Gear okosóraA képernyő hamar elsötétül, hogy ne kelljen naponta többször tölteni az akksit, de elég csak a karunkat vízszintesen felemelni, hogy ismét bekapcsoljon. Mozdulattal akár hívást is fogadhatunk, ha a karunkat felemeljük a fülünk felé. 

A folyamatos kapcsolat előnye, hogy az órával készített képek, videók azonnal megérkeznek a telefonra, s az órán lévő applikációk a telefonon teljesen testreszabhatók. Az óra több mint 70 szoftverrel kerül a boltokba, de a Samsung ígéretet tett, hogy hamarosan hozzáférhetővé teszi a fejlesztői felületét, így akár saját készítésű programokat is futtathatunk rajta. Bár az óra saját 4 GB-ot memóriával bír, mégis inkább csak az okostelefonok kiegészítője. A bejelentés szerint egyelőre a Galaxy Note 3 valamint az S4 gépekkel kompatibilis, de a jövőben a Samsung tervezi, hogy a többi telefonjával is összehangolja.

 

Felhasznált források: sg.hu; portfolio.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.