…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Néha túl nagy célt tűzünk ki magunk elé ahhoz, hogy belátható időn belül végezzünk a feladatokkal. Ekkor jönnek azok a gondolatok, hogy “Ó, ezt az utolsó csokis kekszet még bekapom, aztán kezdem a fogyókúrát!” meg “Kicsit játszom még mielőtt elkezdenék tanulni.” A célok meg csak nem akarnak maguktól elérődni, hiszen nagyon közel van mellettünk a kísértő keksz vagy játékkonzol.

Akinek ismerős a fenti szituáció, annak készül majd az okos széf! Bele kell zárnunk a kísértő tárgyat és meg kell adnunk telefonunk segítségével, milyen cél elérése esetén nyíljon ki.

okos-szef

Addig meg könyörtelenül zárva marad, hiába a kedves szavak:

okos szef

 

Szintén telefonunk vizsgálja, hogy mikor sikerült teljesíteni a feladatot. Például ha valamilyen testmozgás volt a cél, akkor nézi az elégetett kalóriát. Amint megvan a szükséges mennyiség, nyílik a csokis doboz!

okos széf

Ha pedig valamilyen időt szánunk egy feladatra, például egy óra alatt elolvasunk valamit vagy megcsináljuk a matek leckét, akkor szimplán időt fog mérni a telefon és utána nyílik. De úgy is beállíthatjuk, hogy egy héten csak összesen 10 órát tartson nyitva – videojáték és társai esetében hasznos ez – nehogy túl sok idő szaladjon el véletlenül.

okos széf

 

A kütyü egyelőre még nem került a piacra, de a célok elérése nem lesz olcsó, várhatóan majdnem 40 ezer forintba fog kerülni egy ilyen széfecske.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.