…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Tavasszal, amint lekerül rólunk a télikabát, szembesülünk azzal, hogy elég sok finom kaja volt ezen a télen is. Sebaj, van még idő ilyenkor, hogy formába kerüljünk és leadjunk pár kilót és nyáron felszabadultan viselhessük a bikinit! Azon kívül, hogy jobban odafigyelünk az étkezésre – kevesebb zsírosat és több zöldséget fogyasztunk – érdemes egy kis mozgást is beiktatni a mindennapokba. Mit tehetünk?

  • A szép napsütést kihasználjuk és kocogunk egy közeli parkban.
  • Többször visszük a kutyát sétálni.
  • Bringával járunk munkahelyre / boltba.
  • Hétvégén kimegyünk a közeli erdőbe túrázni.
  • Otthon, esténként kedvenc műsorunk közben nem nasizunk, hanem végzünk pár könnyebb gyakorlatot.

Nézzünk egy kis segítséget a fenti lista megkönnyítéséhez – akár magunknak – akár ajándékba szereznénk be valami hasznosat.

Remek ösztönzőeszköz, ha futás, séta, túrázás közben számoljuk a lépéseket és a felhasznált kalóriákat. Ehhez egy okos karkötőt kell viselni és otthon feltölteni a gépre az adatokat. Remekül használható funkció a cél beállítása is.

Fitnesz okos lépésszámláló karkötp

 

 

Szintén futáshoz, gyalogláshoz használható a karra csatolható telefontok – a telefonunk ugyanis ott is jó szolgálatot tehet. Méri a megtett távot, zenét tudunk rajta hallgatni, le tudunk fotózni valami érdekeset és persze telefonálni is tudunk, ha épp arra van szükség.

Kartok, karra rögzíthető telefontok iPhone, Samsung telefonhoz

 

Hasonló funkciót lát el a futós övtáska is, nem rázkódik benne mozgás közben a telefon és még kisebb kulcscsomó, zsepi is elfér benne:

Futós vékony, dupla cipzáros övtáska

 

Ha pedig gyakran vesszük fel-le a sportcipőt, akkor egy elasztikus cipőfűzőt érdemes a hagyományos fűzőt helyett használni. Ezen gyorsszorítót is találunk és könnyű kibújni – bebújni a cipőbe:

elasztikus-cipofuzo-04

 

Túrázáshoz, madár, őzike megfigyeléshez egy könnyű és pici távcsövet ajánlunk, ami könnyen befér a zsebünkbe vagy a hátizsákba:

Nikula-mini-tavcso-monokular

 

Ha pedig hajlamosak vagyunk eltévedni az erdőben, akkor kereshetjük a fa tövére nőtt mohát, de megbízhatóbb, ha viszünk magunkkal egy iránytűt – melyet nem mellékesen kulcstartóként is lehet használni:

Alumíniumból készült pillekönnyű iránytű túrázóknak

 

 

Bringával közlekedőknek nagyszerű ajándék ötlet a csomagtartóra tehető táska, ami oldaltáskaként is használható:

Hátsó csomagtartóra tehető biciklis táska

Ha pedig épp esik az eső vagy már csak este van idő egy kis mozgásra, akkor használjuk a mostanában egyre divatosabb fitnesz gumikötelet. Ezzel sokféle gyakorlatot lehet végezni, így többféle izomcsoport is átmozgatható, jógázáshoz is használható és nem igényel sok helyet sem, kb annyit mint egy ugrókötél.

Fitnesz erősítő gumikötél - jóga kötél

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.