…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Házak oldalán lógó nagy vörös-fehér “T” (TESLA) logók… elég furán mutatnak, de a Tesla és a SolarCity új megállapodása ezt eredményezi. Meg azt, hogy a Tesla beszáll az akkumulátor és energia üzletbe.

A két nagy cég  közös projektje otthonok és nagyobb épületek energiaellátásába fog besegíteni. Azt ígéri, hogy nagyobb áramkimaradások esetén ellátja az egész házat energiával. Tesla aram tarolo

Teszi mindezt úgy, hogy nagy napelemek kerülnek az adott ház tetejére és az abból termelődő energiát hűtőszekrényszerű energia-tárolókba vezetik – ezeket pedig az otthonok falaira szerelik fel. Egy-egy ilyen hűtőszekrénybe több száz olyan akkumulátor fér bele, amit a Tesla S sedan modelljébe is tesznek, úgyhogy az áramkimaradás esetén pizza süthető, mialatt a mosógép és a szárítógép is dolgozik.

Természetesen nem csak áramkiesés esetén hasznosak ezek a mini naperőművek, hanem a háztartás összes energiafogyasztását is csökkentik, sőt arra is van lehetőség, hogy az energiarendszerbe visszatápláljanak energiát.

A Tesla egyébként jelenleg a Panasonic-tól vásárolja az autókba kerülő akkumulátorokat, de azt tervezik, hogy jelen projekt nyomán annyi tudást tud majd felhalmozni akkumulátor-téren, hogy hamarosan sajátokat tud majd fejleszteni és gyártani.

Így mutat az arizonai Tucson látképe, ahova a SolarCity már sok-sok napelemet szerelt fel a magas napsütéses órák száma miatt:

SolarCity Tucson látkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.