…hírek, érdekességek és zsír ajándék ötletek…
  • reddit
  • facebook

Itt az ideje számba venni a lakásunk és környezetünk megfelelő díszbe öltöztetéséhez szükséges kellékeket. Segítünk, hogy a készülődés még örömtelibb legyen, s a díszek ne a pénzről, hanem az alkotókedvről szóljanak. Az alkotásnak csak a fantáziánk és persze néhány örök szabály szabhat gátat.

Az advent jelentése: megérkezés, eljövetel. A keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. Idén advent első vasárnapja december 1-re esik majd.

Már őseinknél is a kör alakú koszorú űzte el a gonosz szellemeket, napjainkban az örökkévalóság jelképe. Készíthetjük szalmából, tobozból, vesszőből, de a legegyszerűbb fenyőágból. A hagyományos kopogtató mohakoszorú alapra készül. Tehetünk rá fenyőágat, különböző örökzöldeket, fagyalt, színes terméseket, tobozt, szalagokat. Jól mutatnak a csengettyűk, a színes gömbök is. Dróttal, ragasztóval rögzítsünk mindent, nehogy a sok ajtónyitásnál lepotyogjanak.

Koszorú az asztalra: Alapja ugyanaz lehet, mint az ajtóra készülő koszorúé. Jól mutat, ha a színeit is ehhez igazítjuk, de más összeállítás is bámulatos, az örök szabályok betartása mellett. A gyertyákat mindig úgy válasszuk, hogy igazodjanak a koszorú méretéhez. Bátran bánjunk az illatos díszekkel mint a fahéj, szegfűszeg, a szárított gyümölcsök, mert ezek átjárják a ház minden zegét-zugát.

Adventi naptár: Ha nem elég fantáziadús a boltban kapható, lássunk hozzá az igazi meglepetés elkészítéséhez. Adunk is ehhez néhány ötletet inspirációként, de további ötleteket ezen a lapon találsz.

Dobozokkal megvalósított színes naptár – még jobb, ha a dobozok mérete különböző:

Dobozos adventi naptár

Egyszerű, de érdekes, borítékos megoldás:

Naptár borítékokkal

Kis kúp formájú fenyőfák alá is rejthetőek a pici ajándékok:

Fenyőfás ötlet

Minimalista dizájn – szintén dobozokkal:

Misnimalista stílusú naptár

 Az alábbi ötlethez jó ha van egy fekete vagy fehér táblánk:

Táblán jelzett dátumok - papírzacskóval kombinálva

 

És persze kérdés még, hogy milyen meglepetéseket rejtsünk a dobozkákba, borítékokba? Ehhez néhány ötlet:

 

Itt pedig megtalálod az összes ajándék ötletünket 1.000 Ft alatt!

 

Források: Éva Magazin, creativebloq.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.